Staten råder over en række betydningsfulde fredede bygninger. Siden 1700-tallet har der til bygningerne været tilknyttet en ordning med kongelige bygningsinspektører. I dag hjælper de med teknisk og restaureringsfaglig rådgivning i forbindelse med mange typer af byggeopgaver, gennemførelse af vedligeholdssyn og virke som statens konsulent i kirkesager. En historisk gennemgang af bygningerne er oftest også et billede af de skiftende personer og skiftende stilperioder, bygningen har gennemgået i dens levetid. For en stund får man lov til at tale med i en bygnings historie, og ens vigtigste opgave er at overlevere bygningen intakt, uspoleret og med samme arkitektoniske og håndværksmæssige kvalitet til næste generation.
Fra 1. maj siger vi farvel og tak til en række smukke bygninger under inspektorat 3. Vi vil se tilbage på spændende projekter på bl.a. Amalienborg, Fredensborg, Statens Museum for kunst, Det Kongelige Teater m.fl.
Til gengæld ser vi frem til et nyt og spændende samarbejde med styrelser, ministerier og stifter omkring Inspektorat 1, der bl.a. omfatter bygninger som Christiansborg, Rosenborg Slot, Frederiksberg Slot og Kastellet.
Rammeaftalen er vundet i samarbejde med Artelia, Eduard Troelsgård Rådgivende Ingeniører, 2talKON og VEGA Landskab.