0-vinder_erhverv_renoverprisen_2022_01-melissa-oernstrupmin

Retten i Aarhus modtager Renoverprisen 2022

Retten i Aarhus, det tidligere Erhvervsarkiv, modtager Renoverprisen i kategorien Erhverv blandt et enormt stærkt felt af nominerede projekter!

Medlem af nomineringsudvalget Lisbet Wolters udtrykker: ”Det mest inspirerende ved projektet er måden, man har skabt et smukt møde mellem det eksisterende byggeri og de nye elementer. Man har ikke brudt noget ned, men derimod bare skrællet af og nænsomt føjet et ekstra lag til historien, der har gjort bygningen endnu bedre, end den var før.”

Stort tillykke til hele teamet bag restaureringen og ombygningen af Hack Kampmanns ikoniske byggeri – det har været en sand fornøjelse at arbejde sammen med så mange dedikerede og professionelle specialister herunder H+, Tækker Rådgivende Ingeniører og Enemærke & Petersen A/S samt alle de dygtige håndværkere, der har bidraget til projektet med deres ekspertise. Tillykke og tak for samarbejdet går også til Bygningsstyrelsen, Domstolsstyrelsen og Retten i Aarhus.

Tak skal lyde til Renoverprisen for årligt at sætte fokus på, kåre og anerkende renoveringsprojekter, der eksemplificerer det vigtige arbejde med at få opdateret den eksisterende bygningsmasse, så den fortsat kan bestå og anvendes til gavn for både samfund og miljø.

Foto: Melissa Ørnstrup (1) og Renoverprisen (2 & 3)

tre-paa-scenen-595x391

OVERRÆKKELSE AF NYKREDITS FONDS BÆREDYGTIGHEDSPRIS 2020

Rønnow Arkitekters tre indehavere, Camilla Løntoft Nybye, Inge-Lise Kragh og Mette Prip Bonné, blev i september 2020 tildelt Nykredits Fonds Bæredygtighedspris 2020. Grundet Corona har selve prisuddelingen været udskudt, men onsdag aften blev det endelig muligt at modtage og takke for den fornemme pris og ære sammen med de øvrige vindere fra 2020 og 2021.

”Bygninger, der er ældre end os selv, berører noget i os. Steder med integritet og kompleksitet i både tid og rum er vigtige i vores nutid, der er præget af hastig forandring og udvikling. Derfor er det så vigtigt, at vi bygger bygninger, der holder. Fordi de er bæredygtige i et helhedsmæssigt perspektiv,” udtalte arkitekt MAA og partner i Rønnow Arkitekter Inge-Lise Kragh blandt andet i sin takketale onsdag eftermiddag. Her fik hun også sagt en stor tak til Nykredits Fond og alle de kloge og visionære bygherrer, organisationer og politikere, der, sammen med alle medarbejdere hos Rønnow Arkitekter, yder en kæmpe indsats hver eneste dag.

Det overordnede tema for de prestigefyldte arkitekturpriser 2020 er kulturarv, restaurering og transformation. Vi modtager Bæredygtighedsprisen for både vores praksis og udgivelsen Bæredygtig Byggeskik fra 2018, hvor vi søger bæredygtige løsninger ved at undersøge den historiske bygningsmasse.

Vi ønsker et stort tillykke til de øvrige prismodtagere.

Læs mere om udgivelsen Bæredygtig Byggeskik her

For mere information om Nykredits Fonds priser og prismodtagere 2020 og 2021 se her

tre-paa-scenen-595x391
Foto: Søren Svendsen

ra-partnere_webudvalgt

NYKREDITS FONDS BÆREDYTIGHEDSPRIS 2020

Rønnow Arkitekters tre indehavere, Camilla Løntoft Nybye, Inge-Lise Kragh og Mette Prip Bonné, er blevet tildelt Nykredits Fonds Bæredygtighedspris 2020.

Bæredygtighedsprisen er blevet uddelt for både deres praksis og udgivelse af Bæredygtig Byggeskik fra 2018, hvor arkitekterne søger bæredygtige løsninger ved at undersøge den historiske bygningsmasse.

Læs nyheden her.

gazelle-2015

Gazelle 2015

Rønnow Arkitekter er for 2. gang blevet kåret som gazellevirksomhed af Børsen.Vi blev udnævnt første gang i 2014, og vi er stolte over at modtage den fine titel også i 2015.Det er i 21. gang, at Børsen identificerer de hurtigst voksende virksomheder i Danmark.

Se mere om gazelleprisen på Børsens hjemmeside her og her.

update_gazelle

Gazelle 2014

Rønnow Arkitekter er blevet kåret som gazellevirksomhed af Børsen.

Gazeller er de virksomheder, som fører an i væksten, og som i løbet af de seneste fire regnskabsår har haft kontinuerlig vækst i omsætning eller bruttoresultat, og som samlet set har mere end fordoblet omsætningen eller bruttoresultatet i perioden.

 

brede-slippe-9-11-1

Esbjerg kommunes byfond 2011

Ejendommen, Bredeslippe 9 – 11 i Ribe Præmieret for god renovering af ejendommen af Esbjerg Kommunes Byfond. Renoveringen af ejendommen er sket i samarbejde mellem Kultur – arvsstyrelsen og Rønnow Arkitekt A/S, København.

img_4085

Bevaringspris 2010

Bevaringspris til “Huset på Næsset” – Udby Gl. Elværk, af Bevaringsforeningen – Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Holbæk.

scan-fra-xerox-7525-kbh-5

Bylaugspris uddelt i Osted 2009

Osted Bylaug uddeler hvert år en pris til et hus i byen, som har fået en særlig smuk tilbygning eller været igennem en stor renovering. I år har bylauget valgt den ny sognegård, også kaldet Stalden. Stalden er unik i sine farver, der er smukt afstemt til omgivelserne og naturen.

sam_1363

Teglprisen MURO 1999

Teglprisen 1999 tildeles Holbæk Kommune for udarbejdelse af lokalplaner, der tilgodeser det murede byggeri. Holbæk krematorium, Skt. Nikolai Sogn, er et godt eksempel på, hvordan det arkitektoniske går op i en højere enhed med et godt valg af materialer og en god placering i den stille natur. Det er et godt eksempel på, hvad godt dansk håndværk, udført af gode danske produkter, kan tilføre dansk byggeri.

sam_1360

Sorø bevaringsforening 1995

Diplom tildelt Arkitekterne Karsten og Gunilla Rønnow som har forestået den seriøse restaurering af Sorø Akademi 1986-1995

sam_1361

Sorø bevaringsforening 1994

Diplom tildelt Arkitekt Karsten Rønnow som rådgiver ved den seneste gennemførte meget seriøse restaurering af bygningsanlægget på landbrugsejendommen Stenstrupvej 1.

sam_1362

Sorø bevaringsforening 1991

Tildelt Arkitekt Karsten Rønnow som rådgiver for Stiftelsen Sorø Akademi ved gennemførelsen af den særdeles værdige restaurering af hovedbygningen til Mørup Hovedgaard.

graa

Præmieret restaurering 1987

Som anerkendelse for smukt gennemført byggeri i staden København har København kommune præmieret Restaurering af ejendommen Wildersgade 34, udført 1985-86, af Det gamle Københavns Venners Boligselskab nr.1 Aps. Ved arkitekt Karsten Rønnows tegnestue medarbejder Lars Happe, bestyrelsen for Københavns kulturfond.

København, d.25. maj 1987

graa

Præmieret restaurering 1985

Som anerkendelse for smukt gennemført byggeri i staden København har Københavns kommune præmieret restaurering af ejendommen Gammel Mønt 41 udført 1980-84 af Tove Simonsen ved arkitekt Karsten Rønnow.

Bestyrelsen for Københavns Kulturfond, København d.13 maj 1985

graa

Præmieret restaurering 1984

Som anerkendelse for smukt gennemført byggeri i staden København har København kommune præmieret restaurering af ejendommene Ny Kongensgade 11, udført 1975-83, af Jørgen Dyppel ved arkitekt Karsten Rønnow og arkitekt Anders Hegelund samt ingeniører Stoltenberg og Rubow.

Bestyrelsen for Københavns kulturfond, København d. 14. maj 1984.

83-gl

Europa Nostra pris 1983

Europa Nostra pris og præmie fra Københavns Kommune som anderkendelse for en vellykket restaurering af hjørneejendommen Gammel Mønt 41.

graa

Præmieret restaurering 1971

Københavns kommune har som anerkendelse for smukt gennemført byggeri i staden København præmieret ejendommen Landemærket 53 ombygget af prokurist, Cand. Jur. Claus Munck ved arkitekterne Hans Henrik Engqvist, Maa og Karsten Rønnow, Maa.

Bestyrelsen for Københavns Kommunes Kulturfond, den 22. juni 1971.

graa

Præmieret restaurering 1970

Københavns kommune har som anerkendelse for smukt gennemført byggeri i staden København præmieret ejendommen Landemærket 55 ombygget adjunkt Leif Hasle ved arkitekterne Hans Henrik Engqvist, Maa og Karsten Rønnow, Maa.

Bestyrelsen for Københavns Kommunes Kulturfond, den 29. juni 1970.