invitation-christians-kirken

LANGTIDSHOLDBAR ARKITEKTUR symposium nyder stor interesse

Fredag eftermiddag den 30. september vil over 200 gæster indtage Christians Kirkens patinerede bænkerækker og loger for at deltage i symposiet ’LANGTIDSHOLDBAR ARKITEKTUR’. Symposiet giver stemme til en stribe inspirerende talere fra ind- og udland og interessen har været så stor, at der er oprettet en venteliste. Læs hele nyheden hos Byggeri + Arkitektur her.

holmegaard_50-frame-work_-museum-sydoestdanmark

‘Nyt liv i Holmegaard Glasværk’ – artikel i By & Land

Arkitekt MAA og partner i Rønnow Arkitekter, Camilla Løntoft Nybye, har sammen med arkitekt MAA/MDL Erik Brandt Dam bidraget til en artikel om Holmegaard Glasværk i seneste udgave af By & Land, Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskulturs blad.
Læs artiklen her.

oplevede-kvaliteter

Artikel i Magasin for Bygningskunst og Kultur

Inge-Lise Kragh, partner og arkitekt MAA i Rønnow Arkitekter, bidrager med en artikel til Magasin for Bygningskunst og Kultur med temaet Arkitekturens Økologier. Artiklen undersøger, hvordan oplevede kvaliteter og kulturel værdiskabelse i vores byggede omgivelser, koblet til samfundets kollektive identitet og erindring, bidrager til en helhedsmæssig bæredygtig udvikling. Læs den her.

helsingoer-arkitekturraad-arkitektursalon-foto-helsingoer-kommune

Partner i Rønnow Arkitekter udpeget til Helsingør Kommunes nystiftede arkitekturråd

Rådet, som er udpeget for en to-årig periode, består af Inge-Lise Kragh, partner og arkitekt MAA i Rønnow Arkitekter, Pernille Schyum Poulsen, arkitekt MAA og partner hos Tegnestuen Vandkunsten og Ole Schrøder, arkitekt MAA og partner hos TREDJE NATUR og landsformand for Byggesocietetet.
Læs mere om arkitekturrådet her.

Retten i Aarhus

Anmeldelse: Retten i Aarhus

Anmelderen gruede for ombygningen af Hack Kampmanns mesterværk, men blev overrasket over at se resultatet: “Smykkeskrinet funkler efter den smukke renovering. Historiske dele er ændret, bøgerne er væk og funktionen en anden, men tilbage står et sprællevende hus.”

Politikens journalist Lars Hedebo Olsen var på besøg i Retten i Aarhus og det er der kommet en fin anmeldelse ud af, som du kan læse her.

Snedkerprisen, Retten i Aarhus

Rønnow Arkitekter modtager Snedkerprisen 2021

26. maj 2021 – FORBUNDET ARKITEKTER OG DESIGNERE (FAOD) har skrevet en nyhed om Retten i Aarhus, der er blevet tildelt Snedkerprisen 2021 for en nænsom og smuk ombygning og restaurering med fokus på snedkerarbejde. Rønnow Arkitekter modtager prisen på vegne af det store hold, der står bag projektet.

Læs nyheden her.

roennow-arkitekters-bestyrelse-og-direktion

Rønnow Arkitekter har fået ny bestyrelsesformand

Licitationen har skrevet en nyhed om Lisbeth Knudsen, der er tiltrådt som ny bestyrelsesformand i Rønnow Arkitekter.
Læs nyheden her.

efter

SMYKKESKRINET ER FORVANDLET TIL EN MODERNE RETSBYGNING

Byggeri+Arkitektur har skrevet om restaureringen af Hack Kampmanns nationalromantiske bygning, der i dag huser Retten i Aarhus. Skribent Anne-Sophie Rømer Thostrup har talt med sagsarkitekt Mette Skovbjerg fra Rønnow Arkitekter, der havde ansvaret for den restaureringsfaglige del af projektet.
Læs omtalen på siderne 84-88 i bladets 109. udgave her.

delfinhaandtag

Hack Kampmanns Smykkeskrin nyindrettet til Retten i Aarhus

Landsforeningen for bygnings- og landskabsarkitektur har i deres blad ‘By & Land’ bragt en artikel om restaureringen af Hack Kampmanns Smykkeskrin i Aarhus, som Rønnow Arkitekter har være restaureringsspecialist og arkitektrådgiver på.
Læs artiklen her.

lysekroner

Vester Allé 12, Aarhus – det tidligere Erhvervsarkiv

Magasinet Byggeri har udgivet en artikel om det tidligere Erhvervsarkiv i Aarhus.
Læs den her.

Domkirkens Hus

Metropolitanskolen ved Vor Frue Kirke i København

Rønnow Arkitekter skal stå for omdannelsen af Den Gamle Metropolitanskole i København til Domkirkens Hus. Det har Byrummonitor skrevet en artikel om.
Læs den her.

farvepris-nyhed2

BRORFELDE OBSERVATORIUM: ET MODERNE SKUB

Martin Keiding, chefredaktør på ARKITEKTEN, har lavet et interview med sagsarkitekt Laust Ovesen om den gennemgribende, men næsten usynlige transformation af Kaj Gottlob og Georg Georgsens observatorium i Brorfelde.
Læs det her.

nr-jernloese_udvalgt

NYT SPIR OG VINGER PÅ FREDEDE NR JERNLØSE MØLLE

Rønnow Arkitekter har udarbejdet et notat til renoveringen af den fredede mølle i Nr Jernløse. Råd og fugt i krøjeværket bliver udskiftet så møllens vinger forsat kan dreje rigtigt i forhold til vinden. Imens bliver også møllens spir renoveret.
Læs om det lokale fondsprojekt i Nordvestnyt her.

rosenborg-1

Kongelig Bygningsinspektør – Rønnow Arkitekter vinder rammeaftale

Slots- og Kulturstyrelsen har truffet beslutning om, hvem der skal være de nye Kongelige Bygningsinspektører med ansvar for arkitekt- og ingeniørrådgivning, når det gælder bygningsarbejder på en del af statens fredede ejendomme og landets kirker.
Læs nyheden på Kulturministeriets hjemmeside her.

ronnow-arkitekter-kristeligt-dagblad-bevar-landsbykirkerne

BEVAR LANDSBYKIRKERNE MED EN BESKEDEN VEDLIGEHOLDELSE

Landsbykirkerne er Danmarks største og mest imponerende bygningsmonument. Kirkebygningerne er en vigtig del af vores fælles nationalarv og med en beskeden vedligeholdelse kan de bevares for eftertiden. Rønnow Arkitekters tidligere indehavere kommer med en tankevækkende kommentar til den pågående debat.
Læs indlægget i Kristeligt Dagblad her.

180509_baeredygtig-byggeskik_omslag

BÆREDYGTIG BYGGESKIK

Rønnow Arkitekter vil sætte standarden for en bæredygtig byggeskik. Vores seneste publikation ’Bæredygtig Byggeskik. En analyse af de langtidsholdbare aspekter i den historiske bygningsmasse’ handler om vores tilgang til arkitektur. Vi søger altid at koble den nyeste brancheviden om bæredygtighed med vores viden om holdbarhedsaspekterne i bygningskulturarven.
Læs bogen online her.

landsretten-set-indefra_udvalgt

Nyt Viborg Museum bringer fortiden ind i fremtiden

Rønnow Arkitekter skal udvikle rammerne for en topmoderne museumsoplevelse, så Viborgs forhenværende retsbygning kan tage hul på sit næste liv som Nyt Viborg Museum. Projektet er med i magasinet Insight i Kommunerne, der udkom med Licitationen – Byggeriets Dagblad den 27. marts 2019.
Læs den her.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mødet mellem træ og mekanik: Folketingssalens nye talerstol

Arkitekten har i deres maj udgave i 2019 udgivet en artikel om Folketingssalens nye talerstol og de håndværksmæssige kompleksiteter, der har kendetegnet projektet.
Læs artiklen her.

_krh0023

Interview om Bakkekammen 40 i Arkitekten

Arkitekten har lavet et interview med arkitekt og projektleder Per Troelsen omkring restaureringen af Ivar Bentsens Bakkekammen 40 i Holbæk.
Læs artiklen her.

nyt-viborg-museum-5-lotte-lee-moeller-krediteres

Nyt Viborg Museum udpeger Rønnow Arkitekter som totalrådgiver

Licitationen har udgivet en artikel om Nyt Viborg Museum, som åbner ved udgangen af 2021 i Vestre Landsrets tidligere landsretsbygning i Domkirkekvarteret i Viborg. Foto: Lotte Lee Møller
Læs artiklen her.

saeby-praestegaard

Historisk præstegård i Sæby reddet

Bygtek.dk har talt med sagsarkitekt Erica Heyckendorff og skrevet en artikel om præstegården i Sæby, der har gennemgået en omfattende restaurering.
Læs artiklen her.

img_9067_red_kvadratisk_low

Rønnow Arkitekter II

En gang imellem må man stoppe op og glæde sig over de projekter, man har gennemført, og de spændende bygninger, man har arbejdet med. Derfor har vi samlet et særligt udvalg af vores arbejder gennem de seneste 10 år i en bogudgivelse.
Læs den her eller kom ind på tegnestuen og få et eksemplar. Den er endnu smukkere i virkeligheden.

 

ra_martin-bloch

Rønnow Arkitekter får ny direktør

En travl tegnestue har gjort det nødvendigt for Rønnow Arkitekter at hente Martin Bloch ind som ny adm. direktør.
Læs artiklen på Ejendomswatch her.

det-kgl-teater-museloft_nov-16_01_lysnet_web

Det Kongelige Teater

I forbindelse med deltagelsen i den 6. internationale APR konference har Rønnow Arkitekter udarbejdet en poster i samarbejde med Nationalmuseet og malerfirmaet Møllmann. Posteren beskriver istandsættelsen af loggia og teatersal på Det Kongelige Teaters Gamle Scene.
Se posteren her.

161010-christianshavns-gymnaisum

Christianshavns Gymnasium

Vores udvidelse og ombygning af Christianshavns Gymnasium er med i magasinet Byggeri + Arkitektur. Artiklen fokuserer på, hvordan moderne læringsmiljøer kan indpasses og skabe en ny helhed i et bevaringsværdigt anlæg og derved gøre bygningerne levedygtige i mange år frem.
Læs hele artiklen her.

00000001

DET NORSKE HUS PÅ LISELUND

Særtryk fra ‘Arkitektur DK 7-2000’. Udgivelsen kan rekvireres hos Rønnow Arkitekter A/S
Kontakt partner Inge-Lise Kragh på mail.

hjemligt-og-smukt-som-et-gammelt-hus_hele-artiklen

BAKKEKAMMEN 45 HOLBÆK

Restaureringen af Bakkekammen 45 er forestået af Rønnow Arkitekter og omtalt i artiklen ‘Hjemligt og smukt som et gammelt hus’. Politiken d. 27.09.2009.
Læs artiklen her.

MASKINHALLEN I SVINNINGE

MASKINHALLEN I SVINNINGE

Artikel om restaureringen bragt i ‘Weekendavisen’ d. 23.8.2008.
Læs artiklen her.

00000001-2

FYRRE, FRISK OG FULD FART FREM

Artikel i ‘Viden og vækst’, udgivet af Holbæk Regionens Erhvervsråd 2011.
Find artiklen her.

VAREMÆRKET ER KVALITET

VAREMÆRKET ER KVALITET

Tegnestuen medvirker i publikationen ‘Fortællinger om Vækst – 8 nye veje til succes for virksomheder i Region Sjælland’. Udgivet af Vækstforum Sjælland og Væksthus Sjælland 2011.
Find artiklen online her.