Nyheder | Rønnow vinder nyt campusbyggeri i Slagelse – et byens hus Rønnow vinder nyt campusbyggeri i Slagelse – et byens hus

Rønnow Arkitekter er stolte over at være del af det vindende totalentrepriseteam bestående af c.c. contractor, Cubo, landskabsarkitekt Marianne Levinsen og ÅF Buildings Denmark, der skal stå for et nyt byggeri til Professionshøjskolen Absalon i Slagelse.

De nye kreative rammer står klar i 2021, hvor 2.000 studerende og 250 medarbejdere flytter ind i et åbent og levende campusmiljø på 12.700 kvm midt i byen. Her skal studerende mødes på tværs af fire forskellige uddannelser tæt på jernbanen og Syddansk Universitet.

Samspillet mellem det nye Campus Slagelse og de øvrige uddannelsesbygninger i området vil skabe et inspirerende og dynamisk campusmiljø, og med den åbne og transparente arkitektur inviteres lokalsamfundet naturligt ind i det levende hus.

Projektet tager afsæt i den bymæssige kontekst ved Slagelse Station og i de oplevelsesmæssige ruter: “Landskabsløberen”, bevægelsesbåndet “Den grønne sti” og “Fodsporet” – alle vigtige infrastrukturelle forbindelser, som forstærkes ved forskelligartede pladsdannelser, aktiviteter og oplevelser langs campusgrunden.

Absalons samlede bygningsmasse nedskaleres som en komposition af forskudte bygningsvolumener. Herved rejser Absalon sig op i det flade jernbaneterræn, og bygningerne terrasserer og tilpasser sig skalaen i det lave by- og parcelhuskvarter. Landskabet mod syd, med tæt beplantning og store træer, trækkes op, hen over og ind i de nye terrasserende niveauer, så der skabes et særligt byrum med nye områder til ophold, aktivitet, studie og fællesskab.

Vi ser frem til samarbejdet med vores dygtige kolleger om den videre realisering af projektet for Professionshøjskolen Absalon. Læs mere om projektet her: Cubo, Professionshøjskolen Absalon og c.c. contractor.

absalon