Nyheder | Falkonergårdens nye fløj er inspireret af skolens smukke listelofter Falkonergårdens nye fløj er inspireret af skolens smukke listelofter

Der var løftet sensommerstemning og champagne i glassene, da Falkonergårdens Gymnasiums nye fløj til lærerforberedelse blev indviet den 31. august.

Rønnow Arkitekter har løst opgaven med at omdanne et eksisterende tagloft til indbydende rammer for fordybelse ved at bevare de eksisterende smukke trækonstruktioner og skabe et akustisk roligt miljø. Rønnows projektchef, Claus Bay, siger: “Vi har friholdt al tømmer og ladet os inspirere af den varme glød og teksturen fra de smukke listelofter på skolen, og så har vi arbejdet med det gamle taglofts skrå former, så træbeklædningen skjuler el og varme, og aftagelige træ-riste skjuler tekniske installationer.”

Tagloftet blev tidligere brugt til et bogmagasin, der langsomt er blevet udfaset i takt med den stigende digitalisering, og samtidig er den nye gymnasiereform trådt i kraft, der har medført, at lærerne nu skal have plads til at kunne forberede sig på skolerne.

Rønnow Arkitekter har tilstræbt at lade den nye fløj ramme den samme høje kvalitet, der kendetegner Thomas Havnings fornemme bygningsanlæg, som tegnestuen har fastholdt og udbygget igennem et mangeårigt virke på skolen.

Læs også artiklen Fordybelse på bogloftet i Magasinet Træ (december 2018) her (side 38-40).

SAMSUNG CAMERA PICTURES